Over DOH | Werken bij DOHVacature Consulent Ouderenzorg

DOH en SGE leveren hoogwaardige eerstelijnszorg voor ruim 200.000 burgers in de regio Eindhoven en omliggende gemeenten. Aan DOH zijn 19 grote huisartspraktijken verbonden en SGE omvat 10 gezondheidscentra met huisartsenteams, fysiotherapeuten, apothekers en tandarts. Beide organisaties hebben  multidisciplinaire samenwerking hoog in het vaandel staan en bieden met ketenpartners en een breed netwerk van zorgspecialisten eerstelijnszorg; toegankelijk voor patiënten, aantrekkelijk voor professionals, krachtig in de regio. Specifiek voor de thuiswonende oudere werken we aan het verbeteren en ontwikkelen van een toegankelijk en innovatief zorgaanbod met positieve gezondheid als leidend principe.

Bij DOH en SGE is de volgende vacature ontstaan:

Consulent Ouderenzorg

8-16 uur per week

Wat ga je doen?

Je werkt samen met de projectleider, kaderhuisartsen en de regiocoördinator aan de vernieuwing, uitvoering en implementatie van het zorgprogramma kwetsbare ouderen. Je bent inhoudelijk medeverantwoordelijk voor het zorgprogramma. Je adviseert praktijken bij de implementatie en uitvoering. Allemaal in nauwe afstemming met de betreffende kaderhuisarts, coördinator en netwerkpartners. Tenslotte werk je op het ondersteunend bureau van DOH en SGE.

De belangrijkste resultaatgebieden zijn:

 • Signaleren en oplossen van operationele problemen bij POH’s, en terugkoppelen aan de coördinator wanneer een zorggroep brede oplossing nodig is.
 • Ogen en oren voor zowel POH’s als ook voor de coördinator, door peilen van behoeften voor eventuele verdieping en uitleg, verbeteren werkprocessen etc.
 • Bijdragen aan het opstellen en uitvoeren van het jaarplan van de zorggroepen, en deelnemen aan (regionale) werkgroepen / overleggen voor ontwikkeling en implementatie van activiteiten uit jaarplan.
 • Toetsen en vertalen naar de praktijk van afspraken t.a.v. uitvoeren zorgprogramma.  Adviseren t.a.v. werkprocessen, o.a. wat betreft verbeteracties en  indicatoren Up-to-date houden van procedures en werkwijzen.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren over doorontwikkeling en verbetering van de uitvoering van het zorgprogramma. Bijdragen aan innovatie van zorgaanbod.
 • Signaleren als afgesproken indicatoren niet behaald worden, nagaan waardoor dit veroorzaakt wordt en zo nodig adviseren t.a.v. registratie, werkwijze etc.
 • (Mede) organiseren van scholing (o.a. spiegel- en leerbijeenkomsten), mede invulling geven aan scholingskalender, zorgdragen (met secretariaat scholingen) voor accreditatie van scholingen als nodig.
 • Ondersteunen van nieuwe POH’s bij het inwerken voor het zorgprogramma.

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een ondernemende innovatieve zorggroep
 • Werken in een gemotiveerd klein team, dat veel samenwerkingen heeft met zorgverleners uit andere organisaties.
 • Een salaris op basis van de CAO Huisartsenzorg en een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, 6,5% eindejaarsuitkering, fietsenplan en opname in pensioenfonds PFZW.
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Mede afhankelijk van DBC-financiering. De inzet van de Consulent Ouderenzorg is hieraan namelijk direct gekoppeld.
 • Onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Ruimte om te groeien in je vak.
 • Een goed bereikbare werkplek, met voldoende parkeermogelijkheden.

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding praktijkondersteuning (POH) ofwel een gespecialiseerde verpleegkundige opleiding;
 • Voldoen aan de eisen cf. Handleiding FWHZ 2021 - 7. Praktijkondersteuner Huisartsenzorg (POH);
 • Werkzaam in de 1e lijn (POH, VS, WV, ZTB) met de doelgroep kwetsbare ouderen is een pré;
 • Bekend met MS teams (office 365), VIP en Excel of kunt je deze gemakkelijk eigen maken;
 • Je bent een netwerker gericht op samenwerking. Je bent communicatief vaardig, zelfstandig, en je beschikt over overtuigingskracht en daadkracht;
 • Collegiaal en enthousiast en je vindt het leuk om deel te nemen aan het verbeteren en ontwikkelen van zorgaanbod voor thuiswonende kwetsbare ouderen. Je krijgt energie van het zoeken en organiseren van samenwerking met andere zorgverleners in het netwerk van de kwetsbare oudere (wijkverpleegkundigen, casemanagers dementie, etc.)

Tenslotte

Het betreft een dienstverband voor 8-16 uur per week (16uur door 1 consulent of 16 uur verdeeld over 2 consulenten (2x8)), afhankelijk van je mogelijkheden. De te werken dagen zullen in overleg worden vastgesteld. Aanvang dienstverband: graag zo spoedig mogelijk op basis van een jaarcontract.

Bij gelijke geschiktheid voor deze functie geniet een interne kandidaat de voorkeur.

Laten we kennis maken:

Voor inlichtingen over de vacature, of als je een kijkje wil komen nemen, kun je contact opnemen met Nicole van den Broek, tel.nr (06-26988724).

Interesse?
Raak jij al enthousiast? Als jij degene bent die wij zoeken, twijfel dan niet en solliciteer! Stuur een leuke e-mail, met jouw cv, waarin je ons meeneemt in jouw motivatie en waarom Consulent Ouderenzorg bij je past. Je mag deze e-mail richten aan dhr. S. Spierings (HRM Adviseur a.i.) onder vermelding van de vacaturetitel.
Reageren kan via werken@sge.nl.Nieuws
SGE en DOH nemen voorgenomen besluit tot fusie
SGE en DOH nemen voorgenomen besluit tot fusie
Geplaatst: 22 april 2022
Zorggroep DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten.

Lees meer
Afscheid huisarts en collega Paul Wouda
Afscheid huisarts en collega Paul Wouda
Geplaatst: 18 december 2021
Wij zijn diep geraakt door het overlijden van huisarts en collega Paul Wouda. Paul was een actief en betrokken lid van onze coöperatie Zorggroep DOH.

Lees meer
Patiëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg
Patiëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg
Geplaatst: 29 november 2021
In de maanden juni en juli heeft een patiëntervaringsonderzoek plaatsgevonden onder ketenzorgpatiënten met astma, COPD, diabetes of een (verhoogde kans op) hart- of vaatziekte.

Lees meer