Over DOH | Jaarrapport 2018


2018 heeft vooral in het teken gestaan voor de keuze van één HIS-systeem voor alle aangesloten huisartsen. Omdat wij geloven in de mogelijkheid om zorg anders aan te bieden; digitaal goed ondersteund door systemen die voor ons werken en door gebruik te maken van Ehealth toepassingen. Verbetering van de ICT-infrastructuur is een belangrijke randvoorwaarde en daar hebben we een grote ‘ondernemende’ stap in gezet.

Zorgproces re-design is noodzakelijk om de toenemende zorgvraag het hoofd te bieden. DOH ondersteunt om die reden ook de opkomst en professionalisering van praktijkmanagement op aangesloten praktijken. We hebben op de praktijken veel nieuwe managers mogen verwelkomen, die proberen de huisartsen vrij te spelen van regeltaken.

De zorgprogramma’s van DOH zijn onverminderd van hoge kwaliteit. In het zorgprogramma voor Kwetsbare Ouderen lopen wij tegen de grenzen van onze inzet binnen bestaande netwerken aan. Een bredere regionale samenwerking is nodig op de knelpunten in deze complexe zorgvraag het hoofd te bieden. DOH is vanuit de voortrekkersrol op dit dossier bestuurlijk nauw betrokken bij het tot stand brengen van het actieprogramma Precies! dat op een groot draagvlak mag rekenen. Daarmee neemt DOH ook maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Nieuws
Steun voor dementerende
Steun voor dementerende
Geplaatst: 1 juli 2019
Een groep inwoners wil in Valkenswaard een beweging op gang brengen om te komen tot een dementie-vriendelijk dorp, waaronder onze coördinator Arianne Valkhof

Lees meer
Geslaagde heraudit
Geslaagde heraudit
Geplaatst: 7 juni 2019
Onze huisartsenpraktijk is al jaren geaccrediteerd. Elk jaar komt een auditor van NHG Praktijk Accreditering (NPA) onze praktijk opnieuw toetsen. Ook dit jaar in april hebben we de audit met positief resultaat afgerond.

Lees meer
Veel te doen en te ontdekken op de Dutch Happiness week
Veel te doen en te ontdekken op de Dutch Happiness week
Geplaatst: 15 maart 2019
Gelukkige mensen zijn actiever, creatiever, minder vatbaar voor ziektes, energierijker en participeren meer. Daar wil je vast alles over weten.

Lees meer