Over DOH | Jaarrapport 2018


2018 heeft vooral in het teken gestaan voor de keuze van één HIS-systeem voor alle aangesloten huisartsen. Omdat wij geloven in de mogelijkheid om zorg anders aan te bieden; digitaal goed ondersteund door systemen die voor ons werken en door gebruik te maken van Ehealth toepassingen. Verbetering van de ICT-infrastructuur is een belangrijke randvoorwaarde en daar hebben we een grote ‘ondernemende’ stap in gezet.

Zorgproces re-design is noodzakelijk om de toenemende zorgvraag het hoofd te bieden. DOH ondersteunt om die reden ook de opkomst en professionalisering van praktijkmanagement op aangesloten praktijken. We hebben op de praktijken veel nieuwe managers mogen verwelkomen, die proberen de huisartsen vrij te spelen van regeltaken.

De zorgprogramma’s van DOH zijn onverminderd van hoge kwaliteit. In het zorgprogramma voor Kwetsbare Ouderen lopen wij tegen de grenzen van onze inzet binnen bestaande netwerken aan. Een bredere regionale samenwerking is nodig op de knelpunten in deze complexe zorgvraag het hoofd te bieden. DOH is vanuit de voortrekkersrol op dit dossier bestuurlijk nauw betrokken bij het tot stand brengen van het actieprogramma Precies! dat op een groot draagvlak mag rekenen. Daarmee neemt DOH ook maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Nieuws
Ondertekenen van het statement ‘Samen eHealth werkend maken’
Ondertekenen van het statement ‘Samen eHealth werkend maken’
Geplaatst: 18 november 2019
DSP (een regionale samenwerking van Zorggroep DOH, SGE en PoZoB) zetten zich in om eHealth-basisdiensten beschikbaar te maken en te gebruiken

Lees meer
Artikel uitgelicht > Zorgvisie ICT magazine
Artikel uitgelicht > Zorgvisie ICT magazine
Geplaatst: 8 november 2019
Huisartsen en andere zorgverleners in de regio Eindhoven bundelen hun ict-infrastructuur. Digitalisering als remedie tegen personele schaarste, groeiende werkdruk en om continuïteit van zorg te garanderen.

Lees meer
Steun voor dementerende
Steun voor dementerende
Geplaatst: 1 juli 2019
Een groep inwoners wil in Valkenswaard een beweging op gang brengen om te komen tot een dementie-vriendelijk dorp, waaronder onze coördinator Arianne Valkhof

Lees meer