Nieuws | Artikel uitgelicht > Zorgvisie ICT magazine


Digitaal consult een hulpmiddel voor de overbelaste huisarts.
Zorggroep DOH, die met zeventien groepspraktijken en 56 huisartsen ruim 130.000 patiënten in de regio Eindhoven bedient, zit middenin de omslag van face-to-face contact tussen arts en patiënt naar digitale consulten. 

Ellen Huijbers, medisch directeur van DOH en huisarts te Geldrop: ‘Met e-health willen we het hoofd bieden aan de toenemende zorgvraag. Daarnaast willen we iets doen aan de hoge arbeidsbelasting van huisartsen, waarvan sommigen al met een burn-out kampen. Was er tot voorkort één arts of een andere zorgverlener op zeven patiënten nodig, de komende jaren gaan we zelfs naar één zorgverlener op vier patiënten.’

Lees hier het hele artikel
Geen lid van zorgvisie, klik dan hier

Bron:
Zorgvisie ICT magazine


Nieuws
Advies omtrent het Corona Virus
Geplaatst: 2 maart 2020
De uitbraak met het nieuwe coronavirus breidt uit. In Nederland werd op 27 februari de eerste patiënt met het virus gevonden en op 28 februari de tweede, inmiddels staat de teller op 12. Alertheid is dan ook geboden.

Lees meer
Fijne feestdagen en een prachtig nieuw jaar !
Geplaatst: 17 december 2019
We willen iedereen bedanken voor de fijne samenwerking...

Lees meer
Regionaal programma GGZ ‘Samen Verder!’
Regionaal programma GGZ ‘Samen Verder!’
Geplaatst: 16 december 2019
Samenwerken in de zorg rondom GGZ Apanta, DOH, GGzE, Novadic-Kentron, PoZoB, PsyZorg en SGE slaan de handen ineen in een regionaal programma GGZ met als titel ‘Samen Verder!’.

Lees meer