Over DOH | Werken bij DOHPraktijkondersteuner jeugd-GGZ (POH GGZ jeugd)
De Ondernemende Huisarts bestaat sinds 2005. Het is een innovatief samenwerkingsverband van 18 grootschalige huisartsenpraktijken in de regio Zuid Oost Brabant. DOH praktijken zijn opleidingspraktijken voor de huisartsenopleidingen in Nijmegen en Maastricht. Heeft toetredingseisen in de vorm van de omvang van de huisartsenpraktijk, praktijkondersteuning en stelt NHG accreditatie verplicht. DOH heeft gezamenlijk ongeveer 131.000 patiënten.

DOH heeft de functie POH-Jeugd in de huisartsenpraktijk verder uitgerold en ontwikkelt. Voor huisartsenpraktijk Artois in Eindhoven, zijn we per 1 februari 2021 op zoek naar een POH-Jeugd voor 8-10 uur per week.

In de functie:

•    Werk je onder regie van de huisarts en vorm je samen met de huisarts, praktijkondersteuners en doktersassistente de huisartsgeneeskundige voorziening.

•    Je verzorgt zelfstandig spreekuren in de huisartsenpraktijk voor kinderen en jongeren met psychische, psychosociale en psychosomatische problematiek en je deskundigheid is praten met kinderen en ouders. De huisarts bepaalt voor welke patiënten nadere ondersteuning nodig is van de POH GGZ jeugd.

•    Het duo huisarts/ POH GGZ jeugd wordt ondersteund door een eerstelijns psycholoog.

•    Er wordt nauw samengewerkt met Jeugdgezondheidszorg, sociale wijkteams, scholen en kinderopvang en daarnaast met (kinder)psychologen, kinderpsychiaters, kinderartsen, gespecialiseerde GGZ.

•    Er worden multidisciplinaire afspraken gemaakt omtrent taakverdeling, registratie, casemanagement, evaluatie en verbeterplannen.

•    Je draagt bij aan hulpvraag- en probleemverheldering, een beschrijvende werkdiagnose, soms m.b.v. psychodiagnostische instrumenten. Je werkt oplossingsgericht.

•    Samen met de huisarts maak je een plan voor begeleiding of verwijzing op basis van de ernst van de problematiek, zo nodig ondersteund door de eerstelijns psycholoog

•    Je geeft voorlichting, adviezen, educatie en begeleiding/ondersteuning.

•    Je hebt taken op het gebied van kwaliteitszorg zoals het opzetten en onderhouden van de sociale kaart en de verwijsmogelijkheden, het ontwikkelen van protocollen en draaiboeken en de verdere ontwikkeling van de functie POH GGZ jeugd

Functie-eisen

•    HBO werk- en denkniveau.

•    Je hebt een relevante opleiding op GGZ-gebied (bijv. psychologie, pedagogiek) en/of werkervaring als jeugd SPV, schoolmaatschappelijk werker of jeugdverpleegkundige

•    Je bent een netwerker en beschikt over de sociale vaardigheden en empathische houding passend bij het takenpakket, bent communicatief vaardig, gericht op samenwerking, zelfstandig, daadkrachtig en beschikt over overtuigingskracht.

•    Je hebt één van de volgende opleidingen voltooid:

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

HBO maatschappelijk werk

Universitaire masteropleiding psychologie

HBO-V met GGZ specialisatie

Verpleegkundig specialist GGZ

HBO toegepaste psychologie

B-Verpleegkundige én scholing POH-GGZ bij een Nederlandse Hogeschool.

Dienstverband
De vacature betreft een dienstverband voor 8 tot 10 uur per week.
Het dienstverband zal in eerste instantie voor een jaar zijn. De te werken dagen zullen in overleg worden vastgesteld. Aanvang dienstverband per 1 februari 2021.

Werktijden
Nader overeen te komen maar enige flexibiliteit is wel gewenst.

Salaris
Je valt onder de CAO huisartsenzorg waar afhankelijk van je ervaring indeling in betreffende schaal plaatsvindt.

Aanvullende informatie
Interesse?
Zorg dat wij geïnteresseerd raken in jou. Stuur inspirerende e-mail met jouw profiel, gegevens, ervaring en daag ons uit om jou uit te nodigen voor een gesprek.
Reactie voor donderdag 14 januari 2021, 9:00 uur naar directiesecretariaat@zorggroepdoh.nl.

Informatie

Voor vragen en informatie met betrekking tot deze vacature kun je contact opnemen met Myrte Verhagen, POH GGZ jeugd tel. 06 38146947 of op m.verhagen@zorggroepdoh.nl


Nieuws
Wij wensen iedereen warme en fijne dagen.
Geplaatst: 18 december 2020
Het zijn helaas hele andere feestdagen dan dat we allemaal hadden gedacht. Toch hopen we dat je er mooie dagen van kan maken met elkaar. Niet alles gaat fysiek samen, maar wel in elkaars hart. We wensen iedereen fijne dagen vol warmte, licht en gezelligheid.

Lees meer
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer
Afscheid Jan Erik de Wildt als directeur bedrijfsvoering van zorggroep DOH
Geplaatst: 12 juni 2020
Op vrijdag 5 juni was het afscheid van Jan Erik als directeur bedrijfsvoering van zorggroep DOH. Jan Erik heeft als innovator en inspirator een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de eerstelijnszorg. Hij heeft eraan bijgedragen dat zorggroep DOH een koploper is in Nederland.

Lees meer