Nieuws | Jaarrapport 2020 Regionale samenwerking & continuïteit huisartsenzorg in een Coronajaar


Logischerwijs leverde de pandemie extra druk op voor de praktijken. Het vergde aanpassing in de praktijkvoering op alle fronten. Uiteindelijk bleven de achterstanden beperkt: door creatief en flexibel te zijn is veel zorg ‘gewoon’ geleverd, de pandemie bood ook kansen tot heroriëntatie. Zo heeft DOH de huisartsenpraktijken ondersteund bij het versneld digitaliseren van zorg, bij beeldbellen en bij het organiseren van online scholingen en bijeenkomsten. Ook de mogelijkheden van online werken en nieuwe, hybride vormen van zorg zijn door de pandemie versneld opgepikt. We zijn vastbesloten om de resultaten van deze heroriëntatie positief in te blijven zetten.


Zorggroep DOH heeft zich in dit moeilijke jaar van zijn beste, ondernemende kant laten zien. De onderlinge verbinding en het collectieve denken heeft ons door een lastig jaar heen geholpen. Een verdienste die zeker ook op het conto van Jan Erik de Wildt geschreven mag worden. Na een dienstverband van twaalf jaar als directeur bedrijfsvoering van onze zorggroep, heeft Jan Erik op 5 juni afscheid genomen van DOH. We willen Jan Erik hierbij nogmaals hartelijk danken voor zijn bijdrage als innovator en inspirator.

In het verslagjaar is ook een belangrijke stap gezet, richting de toekomst. We hebben een verkenning met collega organisatie en samenwerkingspartner SGE afgerond met het vaststellen van 5 ambities. Gezamenlijke realisatie is een belangrijk bijdragen aan toekomstbestendige huisartsenzorg in de regio. Wij zien deze ontwikkeling met vertrouwen tegemoet.

Naast dit traditionele jaarrapport is over 2020 welke je hier kunt nalezen is er een korte digitale animatie beschikbaar waarin alle highlights van 2020 worden uitgelicht:




Nieuws
Meerjarenstrategie 2023 - 2026
Meerjarenstrategie 2023 - 2026
Geplaatst: 2 oktober 2023
Een mooie samenvatting van onze Stroomz meerjarenstrategie

Lees meer
DE STAP naar gezonder zet je zo!
DE STAP naar gezonder zet je zo!
Geplaatst: 13 juni 2023
DE STAP van Ingrid naar meer rust in haar hoofd.

Lees meer
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Zorggroep DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 één nieuwe organisatie: Stroomz
Geplaatst: 27 januari 2023
De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Daarom zetten DOH en SGE de stap naar één nieuwe organisatie: Stroomz, zorgmakers in beweging

Lees meer